Startet restaurant i sommer - nå vil han utvide i Altea

Den spanske kokken Jose Ramon Perales Maroto har en "norsk fortid".

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2014 09:36

ALTEA

I fem år har han drevet kjøkkenet på Centro Asistencial Noruego, CAN-senteret i Altea. I juli i år startet han opp restauranten FranXerra på strandpromenaden i Altea.

Jose Ramon Perales Maroto har jobbet som kokk i over tretti år og de siste fem årene som kjøkkensjef for Centro Asistencial Noruego, CAN-senteret i Altea.

– Dette er min første egne restaurant. Jeg satser på et internasjonalt kjøkken med et stort utvalg av mine spesialiteter, samt tradisjonell spansk tapas. Jeg er veldig nøye med rådvarene jeg benytter. Min favoritt er clubsandwichen FranXerra oppkalt etter restauranten. Jeg har også oversatt menyen til norsk, sier Jose Ramon Perales Maroto til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du oversikten

Restauranten har vært i drift i knappe tre måneder, men Perales Maroto er til nå fornøyd med besøket. Lokalet er stort og annen etasje står foreløpig tom. 

– Min tanke er å utvide restauranten litt etter litt og over tid også innrede annen etasje. Det er en utrolig flott beliggenhet, med en fantastisk havsutsikt. Foreløpig holder det med uteserveringen og de bordene jeg til nå har inne. Da jeg bestemte meg for å starte opp her måtte jeg pusse opp lokalet og investere i et helt nytt topp moderne kjøkken. Det er en spennende tid jeg har i møte. Jeg ønsker spesielt norske kunder hjertelig velkommen til min restaurant, sier Jose Ramon Perales Maroto.