Starter med blanke ark i februar

Primstad skuffet over leverandører.

Terje Aspdahl

Publisert 15. januar 2021 16:03

ORIHUELA COSTA

Foreløpig har Irene Primstad og hennes bar og restaurant «La Luna» klart seg gjennom pandemien. Nå ryddes det for å starte med blanke ark i februar.

På det siste året er 11 ansatte ved restauranten blitt til halvannen stilling som det i dag er to personer ved restauranten som besitter. En kokk på heltid og en servitør på halv stilling.

– Jeg har klart å holde hodet over vann gjennom hele perioden, men det har selvsagt kostet en masse, både av penger og arbeidskraft. Jeg holder stengt ut januar, og når februar kommer og dørene åpnes er det kun to personer, sammen med meg selv, som jobber her. Jeg har bestemt meg for å starte med så blanke ark som mulig og bygge restauranten opp igjen, sier Irene Primstad.

Under den pågående opprydningsaksjonen blir det blant annet bytte av leverandører.

– Unge pandemien er det merkelig hvordan de fleste leverandørene kun vil ta imot kontant betaling. Jeg har alltid betalt for meg over bank, og det vil jeg fortsette med. Jeg nekter å være med på å undergrave systemet selv om det er vanskelige tider. Kontantbetaling er ensbetydende med svarte penger, hvor ingenting går tilbake til systemet i form av skatter og avgifter. Etter 16 år har jeg skiftet øl-leverandør siden de ikke ga seg på at de ville ha kontant oppgjør. Jeg fikk samtidig en bedre avtale hos den nye leverandøren, så valget ble i grunnen enkelt.

Andre leverandører som har skiftet praksis under pandemien, vil også bli kastet på dør.

– Jeg vil gå gjennom alle mine leverandøravtaler og se hvor det er penger å spare, og om jeg kan få bedre betingelser. Hver stein skal snus for at bedriften min skal være lønnsom også i fremtiden. Motivasjonen er på topp og da ser jeg kun muligheter og ikke begrensninger, avslutter Primstad.