Starter hypnosepraksis i Torrevieja

Slik vil nordmannen Remi Marents hjelpe deg å kutte røyken.

Spaniaavisen

Publisert 4. november 2009 22:07

TORREVIEJA

Når Spania strammer grepet om røykerne fra neste år, kan røykeslutt være et alternativ for mange. Det finnes hundrevis av gode eller mindre gode metoder for å klare det. I følge hypnoterapeut Remi Marents (40) fra Oslo, viser en rekke forskningsrapporter at hypnose er den mest virkningsfulle.

Les også: Slik skal røykerne i Spania skremmes til å slutte

– Hypnose er rett og slett å endre en hvilken som helst vane uten å gå veien om viljestyrke eller mange repetisjoner. Derfor er det så virkningsfullt. Du mister ikke kontrollen over deg selv, og dette har ingen ting med trylleri eller magi å gjøre, hevder Remi Marents.

Han er utdannet gestaltterapeut og har tatt hypnoseutdanningen i England.

Les også: Ønsker spansk røykeforbud velkommen

Remi har hatt 20.000 klienttimer siden oppstarten i 2002. Han vet derfor hva han snakker om. Marents har spesialisert seg på røykeslutt, angst og selvtillit, og jobber med mange temaer som har med vaner og følelser å gjøre.

Røykeslutt ved hjelp av hypnose foregår oftest over fire behandlinger. Det er viktig med god kontakt mellom behandler og klient. Ikke minst er språket viktig. Derfor mener Marents at klienter som ikke har norsk som morsmål vil ha mindre utbytte av behandlingen.

Les også: Forbyr røyking på stranden

– Når vi snakker om følelser og det indre liv, er nyanser i språket veldig viktig. Å bli hypnotisert av en som snakker et fremmed språk vil derfor være nesten umulig. Gjennom behandlingen snakker vi blant annet om hvordan man kan finne andre måter å få de tingene man bruker røyken til. De vanligste er: kos, trøst og selskap, forklarer Marents.

Han vil fra januar neste år åpne praksis i Torrevieja, foreløpig tre dager annenhver uke. Men allerede 20. november kommer han på en prøvetur til Torrevieja. Da kan du være den heldige som vinner en gratis behandling for bli kvitt uvanen din for godt. Send en mail til sol@vikingposten.no, og fortell hvorfor akkurat du bør få denne behandlingen gratis.