Stanser gågateprosjekt i Altea

Ikke egnet for eksperimentering, konstaterer næringsdrivende.

Spaniaavisen

Publisert 3. februar 2014 06:24

ALTEA

Det blir ikke noen gågate i denne gaten i Altea med det første.

Ordføreren i Altea, Miguel Ortiz, møtte før helgen mer enn hundre næringsdivende fra byen. Han forsikret de frammøtte om at gågateprosjektet i calle Jaume I stanses midlertidig.

Handelsnæringen mener at disse krisetider ikke er egnet for det de kaller eksperimenter, og 50 av de 58 næringsdrivende i gaten har vært i mot kommunens planer.

Ordføreren og bystyret har tidligere vedtatt å lage et åpnet kjøpesenter i gaten, Centro Comercial Abierto. Selv om ordføreren lovet å foreløpig stanse prosjektet, mener han krisen vil gå over.

– Altea må stå i første rekke når vi kommer ut av krisen, sa ordføreren. Han mener fortsatt at å gjøre gaten som også kalles avenida Rei Jaume I bilfri er den beste løsningen, men lovet på møtet å revurdere planene. Han lovet også at man ikke ville gjøre noe som handelsnæringen i gaten ikke ønsker.

Debatten på møtet viste at det ikke var full enighet blant de frammøtte fra handelsnæringen. Enkelte sa seg enige i ideen om åpent kjøpesenter, mens mange andre var negative.