Stadig flere nordmenn investerer og ferierer i Spania

Mer enn fem prosent av utenlandske boligkjøpere er norske.

Spaniaavisen

Publisert 22. juli 2014 09:18

CARTAGENA

Norges ambassadør i Madrid, Johan Vibe, har vært i Cartagena (Murcia) i forbindelse med festivalen La Mar de Músicas. Festivalen arrangeres for tyvende gang og i år er Norge "gjestelandet".

Etter møte med ordføreren i byen, Pilar Barreiro, uttalte ambassadør Vibe til pressen at Spania er det mest ettertraktede landet for nordmenn når det gjelder boliginvesteringer og reisemål.

– Mellom fem og seks prosent av utlendinger som kjøper fritidsbolig i Spania er norske. Mange nordmenn kjøper sitt «andre hjem» i Spania for å tilbringe pensjonisttilværelsen i et land med et varmere og mer behagelig klima enn det norske. Spania er et populært reismål for nordmenn. 1,5 millioner besøker landet hvert år. Dette representerer nesten en tredjedel av befolkningen i et land med bare fem millioner mennesker, sier ambassadør Johan Vibe. 

Ser du etter bolig i Spania? Ta en titt her først

Ambassadøren påpekte også viktigheten av de industrielle relasjonene mellom to de landene og bemerket spesielt samarbeidet med det spanske verftet Navantia.

Begge land har lange kystlinjer. Verftet Navantia har bygget flere fregatter for den norske marinen og nå vurderes muligheten for å kjøpe ubåter fra samme selskapet, sier Vibe.

Vibe er svært takknemlig for at festivalen La Mar de Músicas har valgt Norge som gjesteland.

Det skaper «nye bånd» mellom de to landene, sier ambassadøren.