Stadig flere nekter å godta helsetrygdkortet

I Spania.

Spaniaavisen

Publisert 20. april 2013 11:23

COSTA BLANCA

Det skulle være en garanti for at du får dekket alle utgifter til nødvendig medisinsk behandling i EØS-landene, men nå kan du få problemer med å bruke helsetrygdkortet her i Spania.

Helfo, som utsteder slike kort i Norge, kan fortelle at flere nordmenn har hatt problemer med å få brukt kortet, melder Aftenposten.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra folk som har hatt vanskeligheter i blant annet Hellas og Spania, inkludert Kanariøyene. Vi har fått informasjon om at drosjer og ambulanser i enkelte land kjører den som trenger hjelp til private sykehus. Dette til tross for at pasienten har bedt om å bli sendt til et offentlig sykehus, hvor man kan benytte Europeisk helsetrygdkort, sier avdelingsdirektør Jørgen Sætre ved Helfo servicesenter.

The Independent skriver at enkelte sykehus i Costa del Sol og Costa Brava nå nekter å godta Europeisk helsetrygdkort. Da er det om å gjøre å ha en reiseforsikring i tillegg.

– Sykehus i Spania har lovfestet rett til å lage egne regler om at alle som ikke viser kortet umiddelbart, kan nektes å få behandlingen dekket, sier Fiona Macrae fra Insurancewith.com til The Independent.