Spent på Costa Blanca-valgvakene - landsoversikt 06:30

Frp fornøyd med oppmøtet – Ap skuffet over moderpartiet.

Terje Aspdahl

Publisert 14. september 2009 20:21

TORREVIEJA

Oppdatert: tirsdag 07:15
På El Paraiso hadde det samlet seg nærmere 200 Frp-sympatisører valgkvelden. Sonja Tønder, Eva Nygård, Torgeir Abrahamsen og Per Kristan Tønder var enige om at de ville bli skuffet om ikke Frp var nær 30 prosent når opptellingen var gjort unna.

– Vi har store forventninger for kvelden. Vi håper på rent Frp-flertall, spøkte Per Kristan Tønder overfor Spaniaavisen.no mandag kveld, men det var før valgdagsmålingen ble kjent.

– Vi er optimistiske før resultatet foreligger, slo kvartetten fast og skålte for et godt resultat for Fremskritspartiet.
Formannen i lokallaget Frp Torrevieja, Olav Bratberg, var nøktern overfor Spaniaavisen.no på valgvaken her i Torrevieja.

– Jeg tror det blir som det har vært. Men vi er veldig fornøyd med oppmøtet her i kveld, sier Olav Bratberg.

Han fikk rett i sin spådom – i hvert fall hva gjelder hvem som skal styre Norge. Frp gikk fram 0,9 prosent fra forrige stortingsvalg til 22,9 prosent.

Fem minutter unna Frps valgvake holdt Arbeiderpartiet sin valgvake. Drøyt 30 sympatisører hadde funnet veien dit.

Sjekk de siste valgresultatene her

– Vi startet lokallaget når mange hadde reist til Norge før sommeren. Vi regner med vi vil få mange nye medlemmer utover høsten. Det ser veldig positivt ut, men jeg tror vi må vente til alle stemmene er talt opp, sa presseansvarlig Mona Nielsen til Spaniaavisen.no da NRK offentliggjorde første valgdagsmåling.

Formann Per Neskleiv holdt en kort tale og var ikke fornøyd med Arbeiderprtiet sitt engasjement under valgkampen på Costa Blanca.

– Vi har omtrent ikke fått noe valgkampmateriell, som er viktig for å kunne bli lagt merke til. Det har vært en litt ynkelig valgkamp, men vi håper det blir bedre. Vi trenger flere medlemmer, sa Per Neskleiv til de fremmøtte.

Når 99,9 prosent av stemmene er talt opp har Arbeiderpartiet fått 35,4 prosent av stemmene, en økning på 2,8 prosent. Regjeringspartene SV (6,1, – 2,7 %) og Senterpartiet (6,2, – 0,3 %) sikrer likevel et rødgrønt flertall de neste fire årene.

Valgdeltakelsen var dårlig, bare 73,8 prosent.