Spennende vårprogram i sjømannskirkene

Året 2014 preges av jubiléer i Sjømannskirken i Torrevieja og i Albir-Villajoyosa.

Spaniaavisen

Publisert 13. februar 2014 15:06

TORREVIEJA/ALBIR

Det blir markering av både grunnlovsjubileet og av at Sjømannskirken er 150 år.

Ellers byr Sjømannskirkene  på et spennende og innholdsrikt program i løpet våren i tillegg til sine faste aktiviteter.
– I løpet av våren byr vi på kulturkvelder hver tirsdag med en variasjon av konserter, «fest på kjærka» og foredrag om spansk kultur og historie. Konsertrekken denne våren består av innslag med lokale kunstnere så vel som norske artister, sier Aage Norman Eilertsen i Sjømannskirken i Torrevieja til Vikingposten.

Først ute denne våren i Sjømannskirken i Torrevieja er Lirica Nostra som er et ensemble med kor, solister og musikere fra Torrevieja. Av norske utøvere blir det gjensyn med visesangeren og forfatteren Louis Jacoby. «St. Svithun sangforening av 1895» fra Stavanger kommer på i april og Armonia de Noruega er ansvarlig for en musikalsk hyggekveld i kirken. 
Vårprogrammet avsluttes med den argentinske sangeren Luis Alberto. Han fremfører tradisjonelle tango-sanger. Forfatter, prest og kunstner Helge Gran Bøe presenterer sin bok «Som dagen er…» i påskeuken i form av en konsert med Marianne Bøe Weibell med musikere. 

Norman Eilertsen sier spansk kultur og historie trekker et stort publikum til Sjømannskirken i Torrevieja. Denne våren blir det fire kvelder. Først ute er Rosario og Jostein Obrestad som forteller om da spanjolene kom til Andesfjellene. Vesla Løvland snakker om kongemakt, Berit Aarvold og Per Arne Skramstad forteller om kunstneren Gaudi og Jørgen Løvland om liberale grunnlover rundt 1800-tallet.

Les også: Spania fortsatt hetest for nordmenn

Kirkesenteret i Albir kan også friste med spennede tilbud utenom de faste ukesaktivitetene som turer i området, fellestrim, miniklubb og klubbkveld for barn og ungdom, bocca, faste kveldsprogram på tirsdager og gudstjenester i Minnekirken i Villajoyosa hver søndag.

Førstkommende søndag 16. februar klokken 19.30 arrangerer Kirkesenteret i Albir konserten «Grieg møter Flamenco» med Siegmund Watty på flygel og spanske musikere og flamencodansere. Søndag 9.mars klokken 19.30 holder Louis Jacoby, den norske visesangeren fra Larvik, en morsom, følsom og rørende konsert. Han har blitt tildelt Prøysenprisen og Herman Wildenweys poesipris. Søndag 30. mars klokken 19.30 blir det konsert med Celebration Gospel.

Trenger du overnatting på Costa Blanca eller andre spanske steder? Sjekk ut mulighetene her

– Verdt å merke seg er Tårnagenthelgen 26. og 27. april. Da inviterer vi 7-,8- og 9-åringer til å være med på å løse oppdrag og mysterier her på Kirkesenteret i Albir. I Norge vil det bli tårnagenter i kirker over hele landet denne våren, sier Sunniva Mollandsøy ved Kirkesenteret i Albir. Mollandsøy sier at konfirmantgudstjenesten 13. april vil bli spesiell med 30 konfirmanter. Det største kullet som noen gang har vært i Sjømannskirken. 

Sjømannskirken i Albir – Villajoyosa skal markere grunnlovsjubileet på gudstjenesten 23. februar i Minnekirken i Villajoyosa søndag 23. februar.

Markering av 150 års jubileet for Sjømannskirken holdes til høsten, mest sannsynlig i august i begge kirkene.