Spennende kunstutstilling i Alfaz del Sol

Ari Meland viser 22 arbeider - utstillingen henger ut november.

Spaniaavisen

Publisert 14. november 2015 09:11

ALFAZ DEL PI

Ari Meland åpnet høstsesongen i Galleri PLUSS+ i Alfaz del Sol fredag.

Meland er selvlært, men har gått på kurs med kunstner Sverre Hebnes og senere med kunstnerne Toril Kojan og Jørgen Dukan hvor hun fikk god innføring i blant annet fargelære.

Hun bruker mye oljebaserte farger, men også akryl og tempera, og eksperimenterer i forskjellige teknikker.

Arna Cecilie Arild Meland (Ari) er født i Alta, men har bodd hele sitt voksne liv i Tromsø, Oslo, Moss og 23 år i Spania.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her får du full oversikt

– Det er flott og rørende at så mange har møtt opp på åpningen. Jeg ble for to uker siden spurt om å holde utstilling og satte da umiddelbart i gang med å finne verk jeg ønsket å vise frem. Først og fremst nye arbeider og jeg endte opp med 22 malerier, sier Merland til Spaniaavisen.

Meland sier hun begynte å male for alvor sent i livet, men kom inn på kunstskolen i ung alder som hun nedprioriterte til fordel for andre studier. Hun er utdannet stråleterapaut og radiograf og har jobbet flere år i helsevesenet.

I 1977 tok hun opp maling og malte da hovedsakelig akvareller, senere har hun gått på flere kurs med kjente norske malere og hun bruker nå hovedsakelig olje- og akrylmaling i sine arbeider.

– Jeg henter inspirasjon fra livet her i Spania og norsk natur. Jeg er medlem av kunstklubben i Den Norske Klubben Costa Blanca som gir meg masse inspirasjon og som har et veldig givende kunstmiljø. Jeg tenker motiv døgnet rundt og våkner ofte opp med nye malerier i hodet og da tar det ikke lang til før jeg starter å arbeide, sier Meland som ønsker velkommen til utstillingen som varer ut november.