Spektakulære kunstutstillinger i Albir

Her er to muligheter.

Spaniaavisen

Publisert 1. oktober 2015 07:53

ALBIR

Den franskfødte maleren og skulptøren Eric Doireau (53) holder for tiden utstillingen «White paintings & Expressive Sculpture» i lobbyen i museet Fundación Frax i sentrum av Albir, ikke langt strandpromenaden.

Doireau er en mangesidig kunster som bor og arbeider i Villajoyosa. Han er maler og skulptør og jobber også med film og litteratur. 

Men det er gjennom skulpturene han utrykker seg sterkest. Via sine skulpturer hovedsakelig inspirert av Fayyum-portrettene eller mumieportrettene, stiller han spørsmål ved den menneskelige eksistens, «finnes evigheten, hvor kommer vi fra og hvor går vi»? Mumieportrettene har blitt funnet i graver over hele Egypt, men er mest vanlig i Fayoum-regionen, derav navnet. Portrettene som dateres til den romersk-greske tiden i Egypt er meget utrykksfulle.

Doireaus gjenskapelse av disse gamle portrettene bringer oss levende tilbake til hverdagen på denne tiden for over to tusen år siden. Skulpturene med sin visuelle form utrykker sterke menneskelige følelser som kjærlighet, lidenskap, lidelse, villskap og galskap.

Utstillingen varer til og med 25. oktober.

Utstillingen av den spanske maleren Antonio Ballesta er også verdt et besøk. Han stiller ut i Pedro Delso-salen. Poesi, filosofi, religion, mystikk, musikk og politikk er de viktigste inspirasjonskildene til kunstneren.

Utstillingen varer til og med 4. oktober.

Fundación Frax holder åpent mandag – fredag fra klokken 09.00 – 15.00. Inngangen er gratis.