Sparte mye penger på å kjøpe bolig på Costa Blanca nå

Lene Havrevold og Ole Kristian Kaastad valgte å oppgradere boligen sin.

Terje Aspdahl

Publisert 23. mai 2013 05:50

TORREVIEJA

Utlendingene er på «kjøper´n» i Alicante-provinsen. Lene Havreland og Ole Kristian Kaastad valgte å kjøpe seg enebolig.

Paret fra Lillestrøm hadde en leilighet i Torrevieja fra før. I et marked med fallende priser benyttet de sjansen til å gå opp en størrelse på ferieboligen sin. Nå har de enebolig på El Chapparal på La Siesta.

Her finner du 60 boliger til salgs

– Etter ti år vil vi ha noe mer eget. I urbanisasjonen der vi hadde leilighet var det mer som en drabantby i hjemme i Norge. Det er ikke noe galt i det og det passet oss godt de første årene. Det var både trivelig og ikke minst trygt. Men etter så mange år her føler vi oss klare for å ta ferieboligdrømmen et skritt videre. Nå kjenner vi Torrevieja-området godt og føler oss trygge her. Så vi fant ut at tiden var inne for å finne noe større som vi kan planlegge pensjonsalderen i, forteller Ole Kristian Kaastad til Vikingposten.

Med egen tomt og eget basseng trives Havreland og Kaastad på sin nye adresse.

– Her kan vi gjøre akkurat som vi vil. For min egen del synes jeg det er helt fantastisk og kunne gå rett fra soverommet og kaste seg ut i bassenget om morgenen, uten å tenke på hvor jeg la badebuksa dagen før. Det finnes ikke innsyn her og jeg stuper bare rett ut i bassenget. Det var verre på Altos de la Bahia. Det ville nok vakt oppsikt, sier Ole Kristan Kaastad og ler.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Lene Havreland og Ole Kristian Kaastad kjøpte for en stund siden, men har først fått huset i bruk i disse dager. Tidspunktet for handelen er gunstig, mener paret.

– Vi sparte mange euro på å handle nå. Leiligheten vi solgte har ikke tapt seg så mye da den ligger nære sjøen og i et populært skandinavisk område. Nå bor vi noe lengre unna sjøen, men vi har funnet ut at vi tar bilen til stranden uansett, så om vi kjører fem-seks minutter lenger enn tidligere gjør det ingenting, sier Lene Havreland.

– Selv om de løpende utgiftene ved å eie et hus blir høyere, vil vi leie det ut noen uker i året og regner med at inntektene fra utleie vil dekke opp for utgiftene, sier Kaastad.

– Vi har på en måte flyttet litt ut av turistbeltet, og med de prisene som er her nå ble vi trigget til å kjøpe eget hus. Vi planlegger å kunne bruke huset oftere enn leiligheten vi hadde og kunne tilbringe gode dager her når vi blir pensjonister, sier Ole Kristian Kaastad.