Sparte 828.000 kroner på boligkjøp i Spania

På grunn av den generelle prisnedgangen på hus i Spania samt en sterk krone i forhold til euro, er det eventyrlige beløp å spare på huskjøp om dagen.  

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2010 07:41

TORREVIEJA

Den 10. mai 2009 måtte nordmenn betale 8,74 kroner for en euro. På nøyaktig samme dato i år var kursen sunket til 7,84. I praksis vil det si at kjøpte du en bolig i mai 2009 til 200.000 euro kostet den deg 1.750.000 kroner. I år ville den ha kostet deg 1.570.000. En innsparing på 180.000 kroner.

Her finner du boliger til salgs

– Faktum er at det ikke bare er vekslingskursen som er mer gunstig for nordmenn. Prisene generelt har sunket, så innsparingen er betydelig større. Vi har akkurat solgt et hus som i fjor kostet 310.000 euro. Nå var prislappen gått ned til 240.000. Dette regnestykket viser at kjøperen egentlig sparte 828.000 kroner på å vente med handelen, forteller Werner Bigseth i meglerfirmaet Kulsveen til Vikingposten BOLIG.

Her kan du gratis laste ned siste utgave av Vikingposten BOLIG

Det er i det hele tatt en historie med lykkelig slutt kjøperne Jorun og Thor Hammerstad fra Tønsberg kan fortelle. De hadde nemlig reservert et hus hos Kulsveen for to år siden.

– Vi hadde tinga på en leilighet i Villamartin, Orihuela Costa. For å finansiere dette måtte vi selge hytta på fjellet. Det var både barn og barnebarn enige i. Vi brukte hytta stort sett bare en gang i året. Vi ville heller ned til varmen. Så viste det seg at vi måtte gjøre noe med grunnarbeidet på hytta. Dermed ble ikke kapitalen frigitt den gangen, og det ble ikke noe huskjøp. Hos Kulsveen sa de at når vi først hadde overført et depositum til dem, kunne det bare stå der, når intensjonen likevel var å kjøpe ved en senere anledning, opplyser Thor Hammerstad.

Les også: 70 nordmenn kan rammes av boligkonkurs

Og anledningen bød seg i vinter. I forhold til vårt regnestykke, sparte ikke Hammerstad like mye, siden kursen var på 8,40 da de kjøpte i februar.

– Vi sparte likevel mye penger, og har allerede fått god valuta for pengene. Siden februar har vi vært i Spania mer enn vi har brukt hytta de tre siste årene. Så dette var et riktig valg, påpeker Hammerstad.

Han og kona regner med å bli her store deler av vinteren når de om et par år blir pensjonister begge to.

Her finner du vår valutakalkulator

– Jeg har forberedt det hele med å kjøpe meg et golfsett. Det skal jeg ta fatt på når jeg blir i Spania over lengre tid om gangen. Jeg må få lov å skryte av den megleren vi har brukt. Det har vært en fryd hele veien. Vi føler oss godt ivaretatt og har fått kjempegod oppfølging, melder Thor Hammerstad på telefonen fra Norge.