Spår ville tilstander i boligbransjen igjen

Arkitekt Jose Resina Lopez ser tydelige tegn på at aktiviteten i byggebransjen nord på Costa Blanca er i positiv bevegelse igjen.

Spaniaavisen

Publisert 25. april 2013 10:51

ALFAZ DEL PI

Pepe Resina, som alle kaller ham, har drevet arkitektkontoret Arquiforma i Alfaz i 16 år. Han startet opp etter den forrige krisen i boligbransjen fra 1995 til 1997. Pepe mener denne krisen er en blåkopi av den forrige, unntaket er at bankene sliter mer denne gangen. Arkitektkontoret hans har i dag 11 ansatte.

– Noe i byggebransjen er begynt å bevege seg. Jeg har kontakt med en rekke små og middels store entreprenører i området her nord på kysten. De kan alle melde om at de nå begynner å få flere jobber. For to år siden var alt stille, nå er det begynt å bli flere oppdrag. Dette kan også de spanske eiendomsmeglerne her bekrefte. 2013 ser ut til å bli et oppløftende år både for utbyggere og selgere, sier Pepe Resina.

Her finner du 60 boliger til salgs

Men han presiserer at bolig- og byggebransjen blir ikke plutselig friskmeldt, og går så det suser igjen. Det vil enda ta mange år før man er tilbake til toppnivået fra 2006.

– Også etter forrige krise gikk det smått fremover. Vi hadde en jevn økning på ti til tjue prosent i året fra 1997 og fremover. Etter noen år ble det helt vilt frem til krisen satte inn. På grunn av at vi har hatt mange små oppdragsgivere har vi klart oss greit de siste seks årene. Og nå ser vi at store byggeprosjekter også kommer i gang. Dette er et godt tegn, sier Pepe.

Les også: Norske investorer satser på leilighetsprosjekt i Albir

– Om noen år kommer det til å bli ville tilstander i bolig- og eiendomsbransjen igjen, spesielt her på Costa Blanca. Vi har et fantastisk klima og en flott natur. Utlendinger, med nordmenn og russere i spissen, vil fremdeles ned hit. Arkitektkontoret mitt har langt flere utenlandske kunder enn vi har spanske. Hver gang jeg kommer nordfra på motorveien og kjører gjennom tunnelen i fjellet ved Calpe og ser utover Altea, Alfaz del Pi, La Nucia og Benidorm tenker jeg at jeg kjører gjennom ”The tunnel of paradise”, sier Pepe Resina.