Spanske supermarkeder slurver

35 prosent av kjedene oppbevarer kjøle- og fryseproduktene feil.

Spaniaavisen

Publisert 6. november 2011 07:53

MADRID

Den spanske forbrukerorganisasjonen OCU har gjennomført en stor undersøkelse av spanske matvarebutikker, og da spesielt de store kjedene. Resultatene var nedslående. Hele 35 prosent av de kontrollerte butikkene oppbevarte kjøle- og frysevarene ved feil temperaturer.

Verst var det på Mallorca og i Pamplona, mens Toledo, Barcelona og Badajoz kom best ut.

Nye prospekter på plass i vår boligportal – finn Spania-hus til salgs her

Kjøle- og frysevarene ble oppbevart ved for høye temperaturer. Kjølediskene hold ofte åtte grader – når det er fire grader som er det optimale. Frysediskene var heller ikke kalde nok, selv om varene her ikke tar like mye skade av minus 13 grader som det optimale ved minus 18 og 21 grader.

OCU går også ut og oppfordrer forbrukerne i Spania til å ta sin del av jobben med å oppbevare kjøle- og frysevarene godt når man handler dem. Plukk disse varene sist opp i handlekurven, og ha med poser som holder på kulden. Bruk også minst mulig tid før man får varene inn i kjøleskap eller fryser hjemme i boligene.