Spansk toppfotball står stille til helgen på grunn av streik

Med klubber som Barcelona og Real Madrid i spissen har La Liga gått ut i streik. Årsaken er en heftig krangel med regjeringen om TV-penger.

Spaniaavisen

Publisert 28. mars 2011 11:00

MADRID

– De som blir mest rammet av dette er landets innbyggere og fotballspillerne, sier Spanias sportsminister Jaime Lissavetzky ifølge nyhetsbyrået AP.

Beslutningen om å gå til streik ble gjort onsdag ettermiddag. Bakgrunnen for La Liga-klubbenes frustrasjon er en krangel med regjeringen angående TV-penger, skriver VG Nett.

Spania har en lov som tilsier at minst én kamp i uken skal gå på en gratis TV-kanal, og denne vil klubbene nå få fjernet. De mener de trenger de pengene en ekstra kamp på betal-TV vil gi.

Alle de 20 klubbene i ligaen er enige om at loven bør endres, men da det skulle stemmes over en eventuell streik sist uke, var ikke alle like sikre på at det var veien å gå.

13 klubber, deriblant Barcelona og Real Madrid, stemte for å utsette neste helgs kamper – altså runde 30 i den spanske toppdivisjonen. Seks klubber valgte imidlertid å stemme mot forslaget – Sevilla, Villareal, Athletic Bilbao, Real Sociedad, Espanyol og Zaragoza, ifølge VG Nett.

– Det er skammelig at La Liga har den mest urettferdige inntektsfordelingen i Europa. Men dette er ikke tidspunktet til å stille krav – og dessuten bør det ikke alltid være slik at fansen må ta konsekvensene, sier Sevilla-direktør Jose Maria del Nido.

Likevel går klubbene nå til streik – kampene som skulle spilles den 2. – 3. april utsettes til juni. Runden vil bli spilt den 12. juni i stedet. Det betyr en forlengelse av serien med 21 dager.