- Spansk politi gjør for lite for å ta timeshare-svindlerne

Får kritikk fra norsk forbrukerorganisasjon.

Terje Aspdahl

Publisert 4. august 2014 06:07

OSLO

I juli 2013 ble en større timesharesvindel avdekket hvor 76 personer – inkludert nordmenn – ble arrestert. Men leder Ragnar Wiik i Forbruker Europa er ikke imponert over jobbe spansk politi gjør.

– Før den aksjonen har ikke det spanske politiet vært særlig aktive, for å si det pent. Det er rart politiet ikke klarer å gjøre mer med denne problematikken. Når de nå har en ny aksjon, er det et tankekors at man ennå ikke har berammet en sak etter arrestasjonene i fjor, sier Wiik til E24.

Han mener opplysningene tyder på at det foregår et visst samarbeid mellom folk i timeshareselskapene, og konstaterer at spansk politi gjør for lite for å ta bakmennene.

Selv har han vært i kontakt med enkeltpersoner som alene er svindlet for opptil 1,5 millioner norske kroner. Etter at politiets storaksjon ble omtalt i fjor kom det mange henvendelser fra nordmenn som var blitt svindlet.

– I fjor mottok vi over 100 henvendelser i løpet av et par uker i juli etter medieomtale av timesharesvindelen i Spania. Jeg håper det ikke blir like mye som ifjor, for det var helt uhåndgripelig. Det er veldig få som jobber her, sier han til E24.

Forbruker Europa anslår at de 100 personene som henvendte seg i fjor kan ha blitt svindlet for tilsammen 50 millioner kroner.

PS! 
Timeshare innebærer at man kjøper seg bruksrett til en bestemt leilighet for en bestemt tidsperiode i et bestemt ferieanlegg.