Spansk/norsk-kulturtreff hos vitale Åge

Sesongåpning i Altea etter vinterdvalen.

Spaniaavisen

Publisert 8. mars 2012 10:15

ALTEA

Åge Folkestad og Casa Vital i Altea har igjen åpnet etter to måneders vvinterdvale. Til helgen er det spansk/norsk kulturtreff med en fin blanding av mat, vin, kunst og musikk.

– Vi gleder oss til dette arrangementet som blir det aller første av mange i sesongen 2012. Kunstnerne Hans Petter Fjugstad og Carmen Ferrer Macia, fra henholdsvis Norge og Spania, har utstilling sammen. Dessuten kommer Duo Intermezzo til å spille musikk av blant andre Alf Prøysen, og ikke minst så serverer vi spansk paella og norsk bacalao fra vårt kjøkken. Det er faktisk min far som skal lage den norske maten. Akkurat som for tre år siden, forteller Åge Folkestad.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Hans Petter Fjugstad og Carmen Ferrer Macia har samarbeidet om et stort bilde. Dette er til salgs for to tusen euro søndag. Begge kunstnerne er surrealistiske malere, og har funnet tonen sammen.
– Carmen er nok ende mer surrealistisk enn det jeg er. Skikkelig supersurrealistisk. Hun har noen ordentlig frekke bilder. Vi kommer til å stille ut sju-åtte bilder hver her på restaurant Casa Vital frem til 15.
mai, men på søndag vil vi ha langt flere bilder med oss, forteller Hans Petter Fjugstad.

– Jeg har malt hele livet. Først tok jeg utdannelsen i Barcelona før jeg flyttet til Tyskland og Frankfurt. Der bodde jeg i 28 år før jeg vendte nesen hjem til Spania og Madrid. For noen år siden flyttet jeg så til en leilighet her i Altea. Jeg er 63 år og har hatt utstillinger rundt om, blant annet i Kina, Tyskland, Frankrike, Italia og Kanariøyene. Nå er jeg altså klar med en her i Altea. Jeg gleder meg. Vi har det alltid moro hos Åge her på Casa Vital, sier Carmen Ferrer Macia.

Leiebil til påske? Sjekk tilbudet her først

Er det noen som har lyst på en annerledes søndag er det bare å ta turen opp til Casa Vital i Altea. Der er det vernissasje fra klokken 13.
– Hos oss får publikum servert kunst, mat og musikk hele søndag ettermiddag. Du kan vel si at dette blir en offisiell åpning av den kulturelle sesongen. Jeg har hatt ferie i to måneder og er proppfull av ideer, sier Åge Folkestad og smiler lurt.