Cuarteto Salzillo.
HELSE OG FORBRUKER

Spansk-norsk konsert­samarbeid

Siegmund Watty skal sammen med den spanske strykekvartetten «Cuarteto Salzillo» ha konserter i Sjømannskirken i Villajoyosa og i Torrevieja i februar.


COSTA BLANCA

Publikum kan forvente romantisk spansk musikk i første del, og Brahms pianokvintett op.34 i andre del. Første del spiller «Cuarteto Salzillo» alene. De er profesjonelle musikere som til daglig spiller i Torrevieja symfoniorkester, og gjør dette ved siden av.


– Det er vanlig med mindre kammermusikkorganisasjoner, og vi har kjent hverandre lenge og spilt sammen tidligere. Første del, som de gjør alene, er preget av nasjonalromantikken. Det blir som Grieg på spansk i flere mindre stykker, sier Watty til Vikingposten. 

I andre del kommer Watty inn på piano og skal spille et stort verk av Johannes Brahms, som tar 45 minutter. Dette er et verk Brahms jobbet med i flere år, og består av flere satser.

– Det blir symfoniformat med fyldig musikk. Ekstra hyggelig synes jeg det er å ta med spanske artister i Sjømannskirkene, siden det pleier å være flest norske artister på besøk der, sier Watty. 

Det blir konsert i Minnekirken i Villajoyosa 12. februar klokken 19.30 og i Sjømannskirken i Torrevieja 14. februar klokken 19.00. Begge konsertene koster 15 euro.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.