Spansk hjertespesialist med hjerte for Skandinavia

Får siste nytt fra alle sine skandinaviske pasienter.

Spaniaavisen

Publisert 20. april 2012 09:53

BENIDORM

Luis Lopez Gonzales er ikke som andre spanske leger. Han har en lidenskap; Skandinavia. Etter over 12 år i Norge og Sverige føler spanjolen seg like mye som en skandinav.

Han tok utdannelsen i Murcia, men hadde praksis og spesialistutdannelsen i Norge og Sverige. Dr. Luis Lopez Gonzales er nyansatt hjertespesialist og indremedisiner på IMED Levante i Benidorm.

Les også: Har du kjøpt bruktbil på Costa Blanca? Les dette

– Jobben min her på Hospital IMED Levante gjør at jeg ennå kan ha kontakt med både den norske og svenske kulturen. Jeg synes Norge er et fantastisk land, som jeg savner. Jeg var til sammen tre år i Norge før jeg flyttet til Sverige og tok spesialistutdannelsen innen indremedisin og kardiologi. I løpet av de ti årene jeg bodde i Sverige var jeg mange perioder i Norge og jobbet som vikarlege. Jeg har sett hele det vakre landet fra nord til sør, forteller Luis Lopez til Vikingposten.

Men med spansk kone og hele familien i Alicante-provinsen, ble etter hvert lengselen tilbake til Spania for stor hos familien Lopez. For kort tid siden flyttet de til Alfaz del Pi, og Luis fikk jobb på Hospital IMED Levante.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg har vanvittig mye å gjøre for tiden. Og så har jeg heldigvis for meg, mange skandinaviske pasienter. Det gjør at jeg får med meg siste nytt fra både Norge og Sverige, samt at jeg kan praktisere språket. Eneste jeg ikke får praktisert like mye lenger er skisporten og da spesielt slalåmkjøringen. Jeg prøvde meg på telemarkstilen, men det klarte jeg aldri å beherske, sier Luis og smiler.

Han forteller at det kan være stor forskjell på å være hos en spansk og norsk lege til konsultasjoner. Vanligvis tar norske leger seg langt bedre tid med hver enkelt pasient enn det spanske leger gjør.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

– I og med at jeg forstår både norsk og svensk, jeg snakker svensk flytende, så får jeg med meg enhver detalj om sykdomsbildet til en skandinavisk pasient. Dessuten tar jeg meg god tid under hver eneste konsultasjon. Den skandinaviske kulturen er annerledes enn den spanske når det gjelder legebesøk, og dette vektlegger jeg. Pasientene setter tydelig pris på det.
Og så kan jeg langt lettere kommunisere med leger pasientene bruker i sine hjemland i og med at jeg snakker språket. Dette er en stor fordel for pasientene vi har her på sykehuset, sier Luis Lopez.

– Hvorfor reiste du som nyutdannet lege til Norge for over 20 år siden?
– Min far var kaptein på skip i utenrikstrafikk, og han anbefalte meg å se litt av verden. Derfor satte jeg kursen nordover og havnet i Norge. Jeg brukte de første åtte månedene i Oslo til å studere det norske språket ved universitetet der. Etterpå jobbet jeg i to år som distriktslege før jeg dro til Sverige og spesialiserte meg innen indremedisin og kardiologi, sier han.