Spanjoler fikk jobb etter Vikingposten-oppslag

Nytt håp i Norge.

Spaniaavisen

Publisert 11. juli 2012 16:11

JACARILLAS

– Fantastico! Dette er som å vinne i lotto, jubler arbeidsløse Antonio Mas Gomez. Han har fått jobb i Kristiansund.

I fjor på sensommeren dro Myriam Pons Javaloyes (28) og vennen Antonio Mas Gomez (32) på jobbjakt til Norge. Tre år tidligere hadde de blitt kjent med en familie fra Kristiansund, og hva var mer naturlig enn å dra dit hvor de allerede hadde venner.

– Vi fikk fantastisk starthjelp av familien fra Kristiansund. De stilte opp med bolig og norskkurs og all tenkelig hjelp, sier Pons Javaloyes til Vikingposten.

Les også: Legger ekstra avgifter på sigaretter i Spania

Men de to spanjolene måtte gjøre vendereis uten å ha fått napp hos Nav.
– Vi snakket ikke godt nok engelsk. Og vi begynte riktignok på norskkurs, men klarte ikke å lære nok til å få jobb før sparepengene tok slutt, forteller Myriam Pons Javaloyes.

Til tross for motbør, gir ikke spanjolene opp. Et halvt år senere, med dobbelt så gode engelskkunnskaper, prøver de seg på nytt og håper på en framtid og en jobb i Norge. Bli arbeidsinnvandrere. Denne gangen har de forberedt oppholdet nøye. De har sendt beskjed ut i nettverket sitt om at de er på jobbjakt, hatt annonser ute i lokalaviser. Men etter en sak i Vikingposten begynte ting å skje. Flere ble oppmerksomme på de jobbsøkende spanjolene.

Finn hjelp i vår bransjeguide, en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Gladmeldingen lot ikke vente på seg. Antonio fikk tilbud om jobb! En entreprenør fra Surnadal på Nordmøre skal bygge et leilighetskompleks i Kristiansund, og vil gjerne ha med Antonio på arbeidslaget. Forutsetningen er at han prøver å lære norsk.
– Nå er vi halvveis til målet, sier Antonio og smiler.

Antonio Mas Gomez opplever det å ha fått en jobb i Norge er som å vinne i lotto. Myriam på sin side håper på det beste og at hun også skal få en jobb å gå til. Etter artikkelen i Vikingposten ble hun kontaktet av en dame på Vestlandet som hadde tilbud om jobb på en fiskefabrikk. Men det har ikke kommet noe mer ut av det. Nå reiser hun til Norge sammen med sin Antonio, og håper på å få jobbnapp.

– Jeg kan gjøre hva som helst. Det spiller ingen rolle hva det er bare jeg kommer meg i arbeid. Så vi kan få et selvstendig liv igjen. Flytte ut av barndomshjemmet og stå på egen bein. Nå krysser jeg fingrene for at noen også har bruk for meg, smiler Myriam.
– Man må aldri slutte å håpe!

Spanske Antonio og Myriam har lest engelsk i hele vår. Den siste måneden har de også begynt på et interaktivt kurs i norsk. Nå håper de at også Myriam skal få jobb, slik at de kan bo i Norge begge to. I forrige uke dro de til Oslo.