Spanjoler bor i ”Lille-Norge”

Ekteparet David Rodriguez og Amparo Arocas valgte ”norske” Alfaz del Sol da de skulle etablere seg i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2010 09:17

ALFAZ DEL PI

I urbanisasjonen Alfaz del Sol er det 153 leiligheter. Av disse er 151 eid av nordmenn. En eies av dansker, og en av ekteparet David Rodriguez og Amparo Arocas fra Valencia. De bor der med deres vesle baby Haydèe på 1,5 måneder. Hvorfor?

– Vi ville bo sentralt i Alfaz. Ikke langt fra sentrum, men likevel i fine og litt landlige omgivelser. Før vi kjøpte her i 2007 leide vi i blokken som ligger like ved siden av senteret. Fra Alfaz del Sol er det kun noen hundre meter ned til sentrum, men likevel ikke noe mas fra trafikk eller annet støy. Dessuten har vi mange flotte naboer her, og når Haydèe vokser opp, har hun trygge omgivelser å leke i, sier David Rodriguez til Vikingposten.

Ekteparet har planer for å bo blant de norske i Alfaz del Sol lenge. Og så har de håp om å lære seg mer norsk – og kanskje litt engelsk.
– Vi har allerede spist fårikål. En spesiell opplevelse. Vi kunne absolutt tenke oss å lære mer om norsk mat. De norske naboene våre er bare helt enorme. Da vi fikk vesle Haydèe for halvannen måned siden, kom det presanger fra øst og vest her i Alfaz del Sol, sier Rodriguez.

Da de skulle til å kjøpe leiligheten for tre år siden, tok de først kontakt med resepsjonen for å spørre om dette stedet bare var for nordmenn. Selv om det ligger midt i Spania…