Spanias eneste norske golfcoach

På golfbanen Villamartin like sør for Torrevieja befinner Jan B. Sørensen seg mange av ukens dager. Han er nemlig den eneste norske golfcoachen i hele Spania.

Spaniaavisen

Publisert 24. oktober 2009 07:44

VILLAMARTIN

Selv om både Costa Blanca og Costa del Sol invaderes av norske golfspillere fra september til april, er faktisk Jan B. Sørensen fra Torrevieja den eneste norske golf-proen med fast adresse og jobb i Spania.

– Vi flyttet til Spania i 2006. Både jeg og kona hadde lyst til å gjøre noe helt annet. Jeg ville bort fra vekkerklokka og den lange vinteren i Norge. Her har vi virkelig fått det gode liv. Jeg jobber 50 prosent som golf-pro og 50 prosent med IT, forteller Jan B. Sørensen.

Les også: Bli med på mini-golfen

Vikingposten møtte han på golfbanen i Villamartin. Der var han fullt belagt med pro-timer hele dagen. Sørensen har så å si bare skandinaviske kunder på golfbanen. Selv om det er over 20 golfbaner innenfor en radius av en time fra boligen hans, er det banen i Villamartin han bruker til sin undervisning.

– Her har jeg en god avtale med ledelsen av banen. Blant annet slipper jeg å jobbe dugnad for banen. I tillegg er selv banen både meget pen og ikke minst utfordrende for alle typer spillere, sier Sørensen.

Golf-proen tok utdannelsen sin som pro i 2006. Tidligere spilte han mest på en golfbane på Hurum, der han også var leder i den lokale golfklubben.

Les også: Her finner du golfbanene

– I Spania kan jeg spille golf under perfekte forhold hele året. I Norge har man i beste fall 30 dager med optimale forhold. For meg er det et stort privilegium å ha muligheten til å jobbe ute i frisk luft hele året. Dessuten gir det meg masse når fornøyde kunder kommer med tilbakemeldinger om at de virkelig har lært noe nytt og forbedret sitt spill etter timer hos meg, forteller Sørensen.

Da vi var med noen hull på golfbanen var han med far og sønn fra Kristiansand. De var veldig godt fornøyde med coachingen fra golf-proen. Begge hevdet at de hadde hatt stort utbytte av timene sammen med Sørensen.