Spanias eneste norske banksjef

Trond G. Michelsen (35) styrer Albir-filial.

Spaniaavisen

Publisert 20. februar 2009 18:20

ALFAZ DEL PI

Trond G. Michelsen (35) ble nylig sjef i Caixa Catalunyas avdeling i Alfaz  del Pi. Han er for tiden den eneste banksjefen i Spania med norsk pass. Truls Kindem var den aller første norske banksjefen i Spania. Nå følger bergenseren Trond G. Michelsen i hans fotspor. I samme kommune. 

– I en kommune som Alfaz del Pi er det utrolig viktig at minst en i bankene snakker norsk, og en annen i det minste behersker engelsk. Av våre kunder her i Caixa Catalunya er kun 38 prosent spanjoler. Resten er utlendinger med nordmenn som den største gruppen, sier Trond G. Michelsen.

Les også: Fikk Simone på beina etter slag

Han er egentlig utdannet innen shipping, men da hans spanske kone ikke trivdes med de norske vintrene, byttet han både land og yrke.

– Vi traff hverandre under studietiden i Liverpool (England) og flyttet til Oslo etterpå. Der bodde vi i tre år, eller tre vintre, før min kone synes det ble for mye snø og kaldt vær. Jeg jobbet da innen shipping, og etterpå med telekommunikasjon og betalingskort. Jeg prøvde meg litt som freelance innen betalingskort her i Spania, men markedet var ikke klart for det på den tiden. Da jeg så stillingen ledig i banken her i Albir, søkte jeg og fikk jobben. Og nå er jeg altså blitt sjef for filialen, sier en tydelig stolt, Trond G. Michelsen.

Les også: Mer "Da Capo" i Alfaz del Pi og Torrevieja

Caixa Catalunya har sitt hovedkontor i Barcelona, og er Spanias tredje største sparebank. Etter La Caixa og Caja Madrid. Caixa Catalunya har like mange ansatte som DnB Nor og sånn noenlunde samme omsetning. Forskjellen er likevel stor på ett område.

– Bankene i Spania har mange filialer. Vi har 1200 filialer, mens DnB Nor kun har 170. La Caixa, som er størst av sparebankene i Spania har formidable 5000 filialer, sier Michelsen.

Les også: Nektes å ta ektemannens etternavn

– Spanske banker har signalisert at de kommer til å redusere antall filialer på grunn av kredittkrisen. Er din i fare?
– Nei, overhodet ikke. Dette vil ramme de bankene som har to eller flere filialer i samme landsby. Eller mange filialer i samme storby. Ta for eksempel CAM-bank i Alfaz. De har to filialer i samme landsbyen. Eller ta vår egen bank i Barcelona. Der har vi filialer på hvert hjørne. Men i Alfaz del Pi har vi kun en filial. Det samme har vi i Altea og La Nucia. Disse kommer helt sikkert til å bestå, sier banksjefen.