Spanias dronning nektes å feire dronning Elisabeth

Må holde seg hjemme på grunn av feiden mellom Spania og britene om Gibraltar.

Spaniaavisen

Publisert 16. mai 2012 20:43

MADRID

Mindre enn 48 timer før feiringen av den britiske dronningens 60 år på tronen, er det klart at dronning Sofia ikke reiser for å delta.

Dronningen har fått beskjed fra den spanske regjeringen om å droppe turen og feiringen på grunn av striden mellom spanske myndigheter og britiskkontrollerte Gibraltar. 

Den spanske regjeringen finner det lite passende at landets dronning skal representere Spania under jubileet når spanjolene har en pågående konflikt med britene om fiskerettigheter ved Gibraltar. På den listen står også det faktum at Gibraltar Military Band skal spille under feiringen på Buckingham Palace og at  Prins Edward og kona Sophie skal på offisielt besøk til Gibraltar i juni.

Ingen på britisk side har ønsket å kommentere avlysningen. Det spanske slottet har sendt ut en melding om at regjeringen fant besøket "lite passende under de nåværende omstendigheter".

Under bryllupet til prins Charles og Diana var også det spanske kongeparet hjemme. Den gang var årsaken at de nygifte skulle innom Gibraltar på bryllupsreisen.