Illustrasjonsfoto
REISE

Spania vil at turister fra land med lav smitte skal slippe corona-test

Selv om de ikke er vaksinert.


MADRID

Spanske myndigheter ønsker å få liv i turistnæringen igjen – og så snart som mulig. Derfor sjekker man nå muligheten med EU for at reisende fra land hvor smitten er lav skal kunne reise inn til Spania uten coronatest og selv om de ikke er vaksinert.

– Gjester fra land med lite smitte representerer ingen fare og burde kunne reise uten corona-test. Det gjelder Storbritannia og andre land med lavt smittetrykk, sier statssekretær Fernando Valdés ifølge El País.

Turist-statsråd Reyes Marato har tidligere antydet at utenlandske turister skal kunne komme til Spania fra 20. mai.

En ting som må på plass er en endring av smitteraten som gjelder når et land eller region er «grønt». Den er fortsatt på 25 smittede per 100.000 innbyggere på 14 dager. Ingen spanske regioner har så lav smitte, selv ikke Valencia-regionen som er «best i klassen» her i Spania.

Spanske myndigheter har blant annet bedt britene om å vurdere smitteraten i de ulike regionene i Spania og ikke landet under ett.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.