Spania står øverst på nordmenns ønskeliste

45.600 husstander i Norge har planer om å kjøpe feriebolig i utlandet med det første. Spania står øverst på ønskelisten.

Spaniaavisen

Publisert 25. juni 2010 20:50

COSTA BLANCA

Etter et par stille år, selger meglere på Costa Blanca hus til nordmenn som aldri før. En undersøkelse Prognosesenteret i Oslo har gjennomført viser at 45.600 husstander vurderer å kjøpe feriebolig i utlandet i løpet av de tre første årene. Dette er en oppgang på 23 prosent i forhold til i fjor.

Prisnedgangen og gunstig eurokurs sammen med mange flyavganger er hovedgrunnen til at Spania igjen er spesielt attraktivt i Europa.

Hyttemarkedet i Norge har tatt seg kraftig opp denne våren, men flere og flere vurderer at hytta på fjellet blir lite brukt i forhold til hva den koster. Nå selger nordmenn unna hytta og kjøper hus i Spania i stedet.

Flere meglere Vikingposten BOLIG har snakket med kan bekrefte trenden. Mens det før var pensjonister og folk over 50 år som investerte i bolig i Spania, blir kjøperne yngre. Gode flyforbindelser mellom Costa Blanca og Norge gjør kombinasjonen av jobb og ferie attraktiv for flere yngre mennesker. Grensene mellom jobb og fritid viskes ut.