Spania-fly måtte nødlande

Flyet var på vei fra Rygge i Østfold til Barcelona da det måtte snu. De 163 passasjerer måtte evakueres etter at piloten ble varslet om brann.

Spaniaavisen

Publisert 17. oktober 2008 12:29

OSLO

Da flyet hadde landet ble det ikke umiddelbart funnet spor etter brannen. Norwegian-flyet hadde 163 passasjerer, en av dem en baby, og en besetning på syv personer. Rundt 20 minutter etter avgang fikk piloten indikasjoner på en brann. Flyet returnerte da til Rygge og foretok en nødlanding, skriver VG-Nett.

Det ble rutinemessig slått full katastrofealarm i alle redningsetatene da de ble varslet om nødlandingen. Passasjerene ble evakuert ved hjelp av sklier, og en person skal ha forstuet ankelen i forbindelse med evakueringen, opplyser informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian.

– Noen av passasjerene vil sikkert oppfatte dette som dramatisk. Vi gjennomfører derfor nå en debrifing inne i terminalen, men jeg ikke har ikke fått meldinger om at noen av passasjerene har behov for spesiell oppfølging, sier informasjonsdirektøren.

Passasjerene vil nå få tilbud om å slappe av på et hotell i nærheten før avgang til Barcelona. Det er uklart når passasjerene kommer avgårde, men informasjonsdirektøren sier selskapet jobber med å få et fly avgårde i løpet av dagen.