Spania-fly kjørte av rullebanen

Et fly fra Air Europa har kjørt av rullebanen på flyplassen i Lanzarote. Ingen av de 74 passasjerene om bord skal være skadet. Se video her.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2008 09:12

LANZAROTE

Charterflyet UX-196 fra Glasgow til Lanzarote fikk problemer med landingshjulene da det skulle lande klokken 07.10 i morges, og skled av rullebanen. Flyet stoppet bare meter fra betongklossene i enden av flyplassen.

Redningsmannskaper har hjulpet ut de 74 passasjerene og mannskapet ut av Boeing 737-800-maskinen. – Alle er evakuert fra flyet og ingen ble skadet, opplyser en talsmann for spanske flyplassmyndigheter.

Passasjerene har fortalt at de merket kraftige vibrasjoner i vingene da flyet skulle lande og sier landingen skjedde veldig fort.

Flyplassen er stengt og det er startet full etterforskning av uhellet. Flere skandinaver som skulle fly hjem fra Lanzarote i dag, sitter fast på flyplassen i påvente av at den skal bli åpnet igjen.

For drøyt to måneder siden mistet 154 personer livet da et Spanair-fly krasjet under landing på Barajas-flyplassen i Madrid.

Se bilde fra havariet her: www.elpais.com/articulo/espana/avion/sale/pista/aterrizar/Lanzarote/elpepuesp/20081031elpepunac_2/Tes

Se videoinnslag under.

Slik er innflyvningen til flyplassen – se video under.