Sommertid er innbruddstid

Vi var med Policia Local i en enebolig i Alfaz like etter det hadde vært innbruddstyver på ferde.

Spaniaavisen

Publisert 31. juli 2010 07:00

ALFAZ DEL PI

Kun to minutter etter naboene hadde ringt 112 for å melde fra om innbruddet i eneboligen, var Policia Local på plass med to patruljer. En reaksjonstid man bare må bøye seg i støvet for. Men kjeltringene slapp unna. De fikk dårlig tid når naboer oppdaget dem inne i boligen.

Les også: 14-åring ble raner

– Vi kom hjem like før klokken halv elleve i kveld, og oppdaget med en gang at det var personer i naboboligen. Den skulle egentlig være tom, så vi ringte til noen andre naboer som hjalp med å kontakte politiet. Jeg tror innbruddstyvene så meg da jeg gikk opp på takterrassen vår. De løp i hvert fall fryktelig fort rundt inne i boligen, sier nabokona som bare er på ferie i området.

Les også: Merker lite til den økonomiske krisen

– Som oftest er slike innbruddstyver bare ute etter kontanter, kredittkort, smykker, bærbare PCer og mobiltelefoner. I dette tilfellet har sannsynligvis kjeltringene sjekket at huset har stått tomt noen dager før de slo til, sier en politibetjent fra Policia Local Alfaz del Pi til Vikingposten.

Han oppfordrer folk til å ta med seg alt av slike verdisaker, selv om man bare skal være borte fra boligen en kort stund.

Les også: Spanjoler slo seg ned i "Lille-Norge"

Huseieren var også klar på at det var lite å stjele i boligen. I likhet med politiet mener også han at innbruddstyver ikke er interessert i annet en ting de lett kan omsette og bære med seg. Men han fikk likevel litt ekstraarbeid da han måtte reise fra ferien sin i Bergen og ned til Alfaz for å ordne opp etter alt rotet innbruddstyvene hadde forårsaket i boligen hans. I tillegg måtte han selvsagt til Guardia Civil for å anmelde forholdet.