Solveigs oppussing ble tre ganger dyrere enn planlagt

Men nå har hun fått en helt ny bar.

Terje Aspdahl

Publisert 21. mars 2013 10:04

TORREVIEJA

1. januar 2003 tok Solveig Røsland (49) over Restaurante Mundo Pequino i Torrevieja. Ti år senere har hun pusset opp restauranten for flere titalls tusen euro. Solveig bestemte seg for å bli i Torrevieja.

For ti år siden var hun usikker på om hun skulle kutte ut det norske flagget ved restauranten for å bli helspansk.

– Det har vist seg det ikke var så dumt å beholde det norske flagget, og holde på en del norske tradisjoner ved restauranten. Men jeg var veldig i tvil en stund. For britene her i byen oppleves det faktisk som litt eksotisk. Jeg har i hovedsak mest norske gjester om vinteren og britene er i flertall om sommeren. Torrevieja har vært snill mot meg, og jeg liker meg faktisk mye bedre nå enn i 2003, sier Solveig Røsland til Vikingposten.

Les også: Nå får du Åges spanske vin på Vinmonopolet

Nå har den energiske innehaveren pusset opp hele restauranten og gitt den en "total makeover". Restaurante Mundo Pequino fremstår i en helt ny og innbydende drakt.

– Det ble planlagt en oppussingsperiode på to til fire uker. Det ble til to måneder og det ble tre ganger dyrere enn jeg hadde beregnet. Til gjengjeld er jeg veldig godt fornøyd med hvordan det har blitt. Her trives både mine ansatte og jeg veldig godt. Det er blitt både pent og praktisk, sier Solveig og smiler fornøyd.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her finner du oversikten

Selv om investeringen ble mer kostbar enn planlagt, lover Røsland at prisene ved restauranten ikke vil øke.

– Vi holder oss til både samme meny og priser som tidligere. Det er mange faste gjester som kommer for å kjøpe sin favorittrett. Vi vil også servere to ”dagens” hver dag. En kjøttrett og en fiskerett, sier Røsland.

– Jeg har og har alltid hatt en filosofi om at jeg aldri blir rik på penger. Dette er ikke noen ni til fire jobb, men en livsstil. Jeg blir her til jeg blir gammel, slår Solveig Røsland fast.