- Solgte kokain til norske Syden-turister i 10 år

Hadde kjøpesenter som base. 

Terje Aspdahl

Publisert 27. juli 2013 14:54

GRAN CANARIA

Det er i Aftenposten at en 36 år gammel mann hevder at han i over ti år solgte narkotika til ferierende skandinaver i badebyen Puerto Rico på Gran Canaria.

"Jorge" sier at 90 prosent av kundene var skandinaver eller briter. – Jeg husker et norsk par på mellom 25 og 35 år. De hadde med seg et lite barn, og kom rett fra stranden og ville kjøpe kokain, sier «Jorge» og hevder han også hadde flere norske timeshare-selgere som faste kunder.

– De ble ivrigere og flinkere til å snakke av det, sier han til Aftenposten. Avisen har fått historien bekreftet av "Jorges" norske venninne, Kristin Elisabeth Hage. Hun jobber med et bokprosjekt om historien hans.

Ved Sjømannskirken på Gran Canaria er de kjent med narkotikaproblematikken.  – Vi får av og til sånne sosialsaker. Senest i går fikk vi en telefon fra en familie som var redd for at sønnen hadde fått noe stoff, sier sommerprest Axel Bugge.

Kokain er «big business» på Kanariøyene. Beliggenheten gjør øygruppen til en egnet mellomstasjon for det europeiske markedet, og store partier skipes inn fra Sør-Amerika.