Arkivet

Solgte alt - nå starter seileventyret


TORREVIEJA

For familien Misund Larsen er en gammel drøm i ferd med å gå i oppfyllelse. Etter et kort opphold i Spania, bærer det rett over Atlanterhavet, til Karibia. I fjor høst kjøpte de en brukt 47 fots seilbåt i Hellas. Der startet reisen i juli. Etter familiebesøk og ferie i Torrevieja, begynner alvoret om kort tid.

- Vi har solgt huset, betalt ned gjeld, og kjøpt båt. Jeg har fått ett års permisjon fra jobben som styrmann, så nå gjelder det å bruke tiden godt. Jeg har helt fra guttedagene drømt om å oppleve Stillehavsøyene. Nå kan det bli en realitet, forteller far sjøl, Tom Erik Larsen (36). Sammen med kona, Susann Misund Larsen (34), og ungene Hanna (11), Sylve (7) og Ingeborg (4), har han forberedt langturen i bortimot et år.

- Underveis har vi snakket mye sammen, lest bøker og hentet informasjon på nettet. Mange seilfolk legger ut informasjon om turene sine på internett. Det kommer til nytte når vi legger ut på tur selv. Jeg hadde aldri reist på tur med en landkrabbe. At Tom Erik er styrmann, gir trygghet for oss alle, sier Susann Misund Larsen.

Da Vikingposten entret båten, var de to eldste ungene på besøk hos familie. Fireåringen Ingeborg kunne imidlertid fortelle at alt var som vanlig, selv om de bor i båt.

- Vi har til og med barnehage her! Hver dag er det samlingsstund, og vi maler, tegner og leker med dukker, akkurat som hjemme, forkynner Ingeborg. Foreldrene har laget et eget skoleopplegg for de eldste ungene, som skolen har godkjent, så her skal ingen sluntre unna.

Familien har valgt ikke å se lenger fram enn en måned om gangen. Hvis noen ikke trives, vil de vurdere å reise hjem.
- Så langt har alt gått fint. Vi gleder oss til å delta i ARC (Atlantic Rally for Cruisers) om noen uker. Sammen med 225 andre båter skal vi krysse Atlanteren i løpet av 15 – 20 dager. For oss blir det en sosial regatta, uten tanke på å komme raskest mulig fram, forteller Tom Erik.

Når reisen en gang ender, blir det å starte helt fra grunnen av hjemme i Ålesund. Det bekymrer ikke den reiseglade familien. - Opplevelsene vi får, vil gi oss minner for livet. Jeg har ikke hørt om at noen som har gjort noe tilsvarende, har angret, avslutter Susann Misund Larsen.

Les mer om:

Reise