Solgården vil satse mer på helseturisme

Skal bygge ut et over 30.000 kvadratmeter stort område.

Spaniaavisen

Publisert 14. september 2014 15:48

VILLAJOYOSA

Solgården Ferie- og helsesenter i Villajoyosa har tatt frem planene for en gigantutbygging.

Solgården er et tradisjonsrikt ferie- og helsesenter på Costa Blanca beliggende i Villajoyosa mellom Alicante og Benidorm. 

Historien om Solgården starter allerede på slutten 60-tallet. På denne tiden ble det arrangert flere sydenturer for norske utviklingshemmede med ledsagere, blant annet til Benidorm-området. Det var da ideen om et eget feriested for utviklingshemmede dukket opp. Noen ildsjeler etablerte et humanitert andelslag som samlet inn penger og fikk kjøpt en tomt i Spania. AL Ferie og Helsesenter, som etter hvert fikk navnet Solgården, åpnet dørene i mars 1972.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Det ble raskt klart at Solgården hadde kapasitet til også å ta imot andre grupper, som for eksempel pensjonister. Fortsatt er det pensjonister som bruker senteret mest, men i alle år har de hatt mennesker med utviklingshemming som sitt spesialområde. De siste årene har tilbud om sommeren for integrert familieferie blitt svært populært. Solgården satser nå ytterligere på helseturisme.

– Planen om et eget senter for helseturisme har vært der helt siden Solgården ble bygget på 70-tallet. Nå er tiden inne for å realisere den, sier direktør Pablo Sbertoli ved Solgården til Vikingposten.

Planen er å bygge ut et område på 30-40 000 kvadratmeter i en 10-15 årsperiode med fasiliteter som et nytt helsesenter, ferieleiligheter med mere. Pablo Sbertoli sier de har vært i dialog med lokale og sentrale myndigheter i en periode. De har nå inngått en intensjonsavtale med Villajoyosa kommune og fått godkjennelse fra sentrale myndigheter, som Vikingposten meldte på nett tidligere denne måneden.

Les også: Nordmenn får isbøtte-utfordring i Alfaz

– Vi har et ypperig samarbeide med kommunen. De har «vært på lag» med oss helt fra starten av fordi helseturisme også er et viktig satsingsområde for kommunen. Det er veldig positivt at vi nå har fått til en intensjonsavtale slik at videre planlegging kan starte, sier direktøren og varsler mange delprosjekter og satsing på helsesenteret først.

– Det foreligger ingen arkitekttegninger ennå så vi må starte med å legge prosjektet ut på anbud. Blir spennende å se hvilke forslag som kommer inn. Deretter må vi søke om byggetillatelse. Vi regner med å bruke 2015 til planlegging. Planen er å starte byggingen i begynnelsen av 2016, helst før hvis det er mulig, sier Solgården-direktøren.