Solgården bygger og bygger

Mandag sto fem nye tjenesteboliger klare.

Spaniaavisen

Publisert 13. desember 2012 07:51

VILLAJOYOSA

Ordfører Jaime Lloret var selvskreven gjest da styreleder Finn Georg Birkeland og direktør Pablo Sbertoli kunne erklære Casa 6B for offisielt åpnet. Bygget inneholder fem nye tjenesteboliger for frivillig personell på Solgården.

– Her skal frivillige sykepleiere og annet frivillig personell bo mens de er hos oss og arbeider. Bygget er topp moderne og alle fasiliteter, forteller styreleder Finn Georg Birkeland til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

De siste ti årene har Solgården bygd og bygd. Man har fått Casa 5, 6, 7 og nå 6B. Dessuten har de totalrenovert kjøkken og spisesalen. De har renovert Casa 1 og 3. De har bygget en stor sansehage og utvidet fritidsparken. Solgården har investert en del millioner euro i lokalsamfunnet.

Både styreleder Birkeland og direktør Sbertoli poengterte overfor ordfører Lloret at det nå er opp til Villajoyosa kommune om Solgården skal utvide og bygge mer.

Finn hjelp i vår bransjeguide, en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi har brukt en lokal entreprenør fra Villajoyosa og de har brukt underleverandører fra samme kommune. Solgården er en stor bedrift som bruker mange penger i lokalsamfunnet. Solgården sier aldri stopp. Vi vil fremover. Det betyr ekspansjon og flere bygg. Nå er det opp til ordføreren og kommunen om vi skal bygge mer. Vi mener at kommunen må være enda mer positive når vi skal gjøre noe her på tomten, sier Birkeland.

Den siste tiden har kommunen vært som klegger på Solgården og sjekket hvert eneste spadetak de har foretatt seg. Det toppet seg for noen måneder siden da kommunen krevde penger for at Solgården skulle utbedre en hageflekk like ved den nye innkjørselen til senteret. Denne hageflekken står ennå uferdig.

– Vi skal selvsagt søke om alle bygg. Helt klart. Men når kommunen skal ha søknad og penger for at vi skal lage en hageflekk er det litt underlig. Kommunen sier de har et ønske om å hjelpe oss, men det er ingen tvil om at vi er en av de største ”melkekyrne” Villajoyosa har for tiden. Vi bygger noe hele tiden og har 70 ansatte. Vi er en stor bedrift i kommunen. Og en bedrift som går bra, sier direktør Pablo Sbertoli.