Søkte seg til Spania før de ble for gamle

Nå er Anne og Philip klare for nye utfordringer.

Terje Aspdahl

Publisert 17. september 2015 10:45

TORREVIEJA

Ekteparet Anne Stige Beck og Phillip Beck flyttet fra Kongsvinger til Sjømannskirken i Torrevieja 15. august. De er allerede godt igang med forberedelsene til alle arrangementene ved kirken denne høsten.

Ekteparet kjenner til Sjømannskirken fra tidligere og har lenge hatt lyst til å flytte på seg og forsøke noe nytt.

– Vi har jobbet med dette lenge, tankemessig. Så da vi så denne stillingen ble lyst ut, slo vi til og søkte. Det måtte bli nå, før vi blir for gamle. Det blir spennende å bruke andre sider av seg selv. Dette blir ikke teknikk, forteller Philip Beck som er ingeniør av yrke. Kona Anne Stige Beck har erfaring fra bymisjonen.

Les også: Sjømannskirken får mer penger til å hjelpe nordmenn i Spania

Nå i starten vil ekteparet ha fokus på frivillighet.
– Vi arrangerer frivillighetsmøte tirsdag 29. september og håper og tror at mange vil komme, eller ta kontakt med kirken hvis de har litt ledig tid. Vi vet det er mange som har bedre tid her og har mulighet til dele av sin kompetanse med andre. Man må ikke være kirkegjenger for å være frivillig, sier Anne Stige Beck til Vikingposten.

– Tilbudet blir bedre om flere melder seg. Det er mange klimaflyktninger som vi håper vil prøve seg som frivillig. Og det er ingen forpliktelse.

– Vi trenger hjelp til mye og mange kan bidra med mye mer enn å steke vafler, avslutter Philip Beck.