Søker skyggen i varmen på Costa Blanca

Sommeren og varmen har slått til på Costa Blanca. Det er meldt over 30 grader i skyggen hele denne uken.

Terje Aspdahl

Publisert 28. juli 2013 17:43

GUARDAMAR/TORREVIEJA

For ekteparet Kari Mette Tingvold og Scott Torkelhagen fra Gjøvik er ikke varmen noe problem. Blir det for varmt reiser de på stranden.

– Jeg gjør det enkelt og oppholder meg alltid i skyggen. Etter å ha erfart den sterke Spania-solen og blitt skikkelig solbrent gjennom flere sesonger har jeg funnet min måte å takle solen og varmen på. Jeg sitter eller ligger aldri i solen. Jeg søker skygge hjemme på terrassen og ligger alltid under parasollen på stranden. Jeg bruker helle ikke solkrem, så brunfargen kommer om jeg er i skyggen aldri så mye, sier Scott Torkelhagen (54) til Spaniaavisen.

Slik blir været denne uken – se oversikten her

Kona Kari Mette Tingvold (46) velger å ligge i solen – med solkrem. Men heller ikke hun synes varmen er spesielt plagsom.

– Vi drar på stranden om det blir for varmt og da til playa Campo i Guardamar (Alicante). Her er det alltid en avkjølende vind, sier Kari Mette Tingvold.

Ekteparet  er inne i sin siste ferieuke av fem og har nylig kjøpt seg en feriebolig i Torrevieja.

– Tiden har mest gått med til oppussing av boligen og vi har fått bygget et basseng. Det er ikke meningen at bassenget skal ta over for strandlivet, men det er godt med en dukkert hjemme når gradestokken kryper over 30 grader, sier Torkelhagen.

Skal du ha håndverkere? Finn oversikten i vår bransjeguide

Denne uken meldes det over 30 grader hver eneste dag i Torrevieja. Aller varmest blir det i dag, med 34-35 grader.

Litt lenger nord, i Alfaz del Pi, melder meteorologene rundt 29-30 grader denne uken.