Snudde fiasko til suksess

Sykehjemmet Solgården bygde og skulle drive sammen med blant andre Cathinka Guldberg-senteret i Oslo ble en fiasko.

Spaniaavisen

Publisert 6. november 2008 10:03

VILLAJOYOSA

Nå har Solgården tatt over hele driften – og utvidet sitt gamle tilbud.

– Vi har faktisk fylt opp i 10 av de 24 nye rommene vi har til disposisjon på den aller første turen med gjester fra Norge etter bygningene sto ferdig. Flere rom blir fylt opp etter hvert. I tillegg har vi 16 rom fordelt på to etasjer stående til disposisjon. Disse rommene har vi planer om å bruke til annet enn vanlig Solgården-drift, forteller byggekomiteleder og styremedlem i Solgården, Finn Georg Birkeland.

Beslutningen om å overta hele driften selv av rehabiliteringssenteret ble tatt i styremøte for fire uker siden. Det gikk altså ikke lang tid før rommene i det nye senteret ble tatt i bruk.

Les mer: Sykehjemsfiasko for Solgården

– Når vi nå har fått 24 nye rom til bruk for vanlig Solgård-drift, har vi ikke lenger ventelister hjemme i Norge for å komme ned til oss. Planene om full drift av nybygget, som rehabiliteringssenter, er foreløpig lagt på is. Vi jobber ennå opp mot norske kommuner og enkeltpersoner som kan leie seg inn her, sier Birkeland, som legger til at i mellomtiden vil det være gjestene ved Solgården som kan nyte det flotte anlegget.

For prosjektet, som nå står så å si ferdig, er virkelig flott. I tillegg til bygget har de et stort parkanlegg på syv-åtte mål. Med egent amfi der man kan sitte og slappe av til lyden av rennende vann fra 12 kraner. Masse appelsintrær der man kan plukke appelsiner fra rullestol. I tillegg til flere hundre meter med asfalterte rullestolbaner, opptreningsanlegg og palmelunder.

– Kommer investeringene på over 40 millioner kroner, som dette anlegget har kostet, til å bli belastet Solgårdens normaldrift?
– Nei! Det kan jeg garantere. Vi hadde bra med egenkapital da vi begynte, og vi har ennå god økonomi. Prisene for et opphold på Solgården vil det ikke bli gjort noen ting med – utenom den vanlige prisstigningen, sier Birkeland.