HELSE OG FORBRUKER

Snart kan du få bot hvis du røyker på stranden

Ny regional lov gir kommunene lov til å innføre straffetiltak.


COSTA BLANCA

25 prosent av strendene i Alicante-provinsen er erklært røykfrie. 

El Campello med 17 strender, Villajoyosa med 13, Alicante og Elche med seks hver og Dénia med én, er en del av denne listen. 

Det er anslått at 15 prosent av sigarettsneipene havner i sanden. 2500 sigaretter samles inn daglig bare på strendene i Alicante kommune. 

Til nå har røykfrie strender vært et informativt tiltak. Men kommuner som ønsker det kan i henhold til en ny regional lov, nå innføre straffetiltak for røyking i disse friluftsområdene slik det er allerede er tilfelle for uteterrasser.

Rengjøringstjenestene til kystkommunene i hele provinsen fjerner rundt 200 kilo sigarettsneiper daglig, noe som er svært forurensende fordi de er laget av celluloseacetat, et termoplastisk materiale som tar mellom fem og ti år å brytes ned. Sneiper inneholder også giftige stoffer som kadmium, arsen, nikkel, tjære eller toluen - hvis virkning kan vare enda lenger.

Den nye regionale loven får støtte fra lungeleger.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.