Smykke- og tekstilkunstnere åpner dørene video

Mai Eckermann og Liv Schiele driver sitt galleri i La Nucia. De to tekstilkunstnerne jobber med maling på ren håndlagd silke fra Kina.

Spaniaavisen

Publisert 11. november 2010 11:17

LA NUCIA

De to spreke søstrene er opprinnelig fra Molde. Nå bor de henholdsvis i Spania og Tyskland. Mai Eckermann og Liv Schiele lager de vakreste antrekk av ren kinesisk silke, og så lager de smykker og pynt i samme stil.

– Vi har bestemt oss for å åpne dørene til et eget galleri her hjemme hos meg. Her kan folk ringe og avtale besøk for å se på produktene våre. Men vi skal også være med på noen markeder og utstillinger i området. Den første er allerede 27. og 28. november i Finestrat by. Der skal vi delta på kunstner Aia Stranger sitt julemarked, forteller Mai Eckermann til Vikingposten.

Les også: Klar med julemesse

Hun jobber veldig godt samme med sin søster Liv Schiele. De bruker begge den samme teknikken når de lager sine vakre kreasjoner av ren hvit håndlagd kinesisk silke. Alle plaggene er et eget kunstverk. Men det skal brukes og kan vaskes på samme måte som et hvilket som helst annet plagg.
– En ting er sikkert; klærne man kjøper her hos oss finnes ikke maken til andre steder i verden. Her får man klær fra 300 kroner og opp til 4000 kroner for de dyreste jakkene. De er lagd av silke med ren ull inni. Hvis det er noen som har lyst å komme på besøk, og har vanskelig med transport, kan de bare ringe så kommer min mann og henter dem i sin store bil, reklamerer Mai Eckermann.

Les også:Norsk markedsansvarlig for Hospital Levante

Søstrene, som har galleri i bydelen Panorama i La Nucia, er arvelig belastet. Moren deres var kunstmaler hjemme i Molde, og faren var malermester. Liv Schiele er utdannet interiørarkitekt og har dessuten kunst og håndverskolen i Oslo, pluss to år på kunstakademi i London. Liv har drevet på som tekstilkunstner i 25 år. Mai er rene rekrutten i forhold med sine 13 år i bransjen.

– Vi utfyller hverandre veldig godt og samarbeider tett. Nå skal vi altså begynne å selge våre produkter fra eget galleri og verksted her i La Nucia.
Galleriet heter Casa Mai Way og ligger i urbanisasjon May Lan. Vi hjelper kundene med fargeutvelgelser, og lager selvsagt klær og smykker på bestilling. Hjemme i Oslo har vi eget utsalg midt i sentrum. På Kirkeristen hos Norske Brukskunstnere. En organisasjon vi begge er medlemmer av, sier Mai.

Begge de to spreke damene har deltatt på en rekke utstillinger i Norge. Nå satser de altså på det norske, og spanske, markedet her på Costa Blanca.

Se video under