Smittet av legionella på Syden-ferie

Bodde på Ving-hotell.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2014 20:30

TENERIFE

Tre gjester som bodde på det populære Ving-hotellet Solvasa Atlantida på Tenerife i februar, har blitt syke av legionella.

– Vi hadde 106 nordmenn på hotellet i perioden 16.-27. februar, og siden det tar tid før denne type sykdom slår ut, har vi først nå blitt gjort oppmerksomme på det, sier pressekontakt i Ving, Sophie Frisholm, til VG.

Det er tre svensker som har blitt syke, foreløpig er det ikke noen nordmenn som er registrert rammet.

– Foreløpig er smittekilden ikke funnet, og det er ikke påvist om den kommer fra hotellet. Men vi sjekker blant annet dusj og vannbasert ventilasjonsanlegg for å finne smittekilden. Vi gjør alt vi kan for å finne den, sier Frisholm.

Gjester VG har snakket med sier noen av gjestene som følte seg dårlig har valgt å bytte hotell.

Heidi Lange i Folkehelseinstituttet kan informere om at det ikke har kommet inn noen varsler om norske tilfeller av legionella knyttet til dette hotellet.

– Sykehusene og legene er pliktig til å melde fra om legionella, og vi har ikke fått inn noen varsler på at det er noen nordmenn på det aktuelle hotellet som har blitt smittet. Dette skjedde i februar og vanligvis blir man syk 2-10 dager etter at man har vært utsatt for smitte.

Det var forøvrig på det samme hotellet at et norsk par trolig ble gassranet i februar måned.