Smekkfull premiere for Rybaks familieforestilling

I Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 15. november 2013 09:52

ALFAZ

De bunadskledde 10-åringene Malin Kvinge Aalen fra Sogndal og Vilde Wendel Nyberg fra Alfaz del Pi deltok i dansen på et forrykende sceneshow i går kveld. Det vil de sent glemme.

– Vi har øvd nå i tre uker på folkedansen vi fremførte, sier Vilde Wendel Nyberg stolt etter konserten til Spaniaavisen.

Sammen med veninnen Malin Kvinge Aalen er hun med i dansegruppa Dans Favor som fokuserer på norsk folkedans. Det er både voksne og barn med i gruppen, som har faste øvinger på Alfaz del Sol i Alfaz del Pi. Jentene avsluttet Rybak-konserten med bunadsakrobatikk på scenen, og da hjalp det nok at begge tidligere også har gått på turn. 

Les også: Rybak i gang med forberedelsene i Alfaz

I går kveld var det smekkfullt hus på Casa Cultura med både norsk og spansk publikum. Rybak har tydeligvis fans fra hele alderspekteret. Her fant vi både gamle og unge i seterekkene, flest norske og mange spanske, så arrangørene fikk det akkurat etter intensjonen til spansk-norske dager. 

Det var en opplagt Rybak vi fikk se, som også dro noen artige vitser i ny og ne også, men som holdt seg til norsk og engelsk i pauseinnslagene. Mye flott klassisk fiolinspill som alltid fra Rybak. Han imponerte med ”Heksedans” av italienske Antonio Bazzini, og dro til med en uventet og artig overgang til Great Balls of Fire på fiolin. Slå den! 

– There are so many talented children, sa en imponert Rybak etter at dansene til Dans Favor og ikke minst de dyktige ungdommene fra dansegruppa Streetwise fra Albir var ferdige. 

Ser du etter overnatting i Spania? Finn alt du trenger her

Et femtitall barn og ungdommer fra Den Norske Skolen Cosa Blanca koret og storkoste seg på scenen også. Gleden smittet godt over på publikum.

Lydia Hoen Tjore imponerte stort med både Solveigs sang fra Per Gynt og spanske og tyske muntre sanger. 19-åringen er allerede en av de største talent blant klassiske sangere i Norge og har nylig kommet inn på sanglinje ved musikkonservatoriet i København. Regien på arrangementet fungerte bra og pianospillerne Stefan Slatanos og Siegmund Watty fortjener også egen applaus.

Siste forestilling holdes i kveld kl 20.00 i Casa Cultua, kulturhuset i Alfaz del Pi.