Smakfulle festdager i Altea

Klar med tapasrute og mer til.

Spaniaavisen

Publisert 19. september 2013 20:43

ALTEA

Alteas tradisjonelle fiesta får en smakfullt innslag dette året. 22 barer og restauranter har gått sammen om en tapasrute, slik vi kjenner det fra andre steder på Costa Blanca.

Det er første gang det arrangeres en slik tapasrute i Altea. Fiestaen startes allerede i dag med start klokken 18.30 med Entrà de la Murta, men la Primera Ruta de la Tapa avholdes mellom 25. september og 13. oktober.

Prisen er 2,50 for en drikke med tapa, og man kan nyte en stor variasjon av tapas-retter rundt om i Altea, fra strandpromenaden til gamlebyen.

Verdt å få med seg er kampen om Altea mellom muslimer og kristne som icenesettes på Kirkeplassen i Altea 21.september kl. 12.30 og 23. september kl. 13.15. Samt den spektakulære paraden i Altea sentrum lørdag kveld med grupper utkledd i vakre muslimske og kristne kostymer.

Fiestaen Moros y Cristianos (Maurere og kristne) har sterke stradisjonelle røtter i Spania og feires i mange byer, hovedsakelig i den sørlige delen av Valencia.

Fiestaen arrangeres for å minne om kampene mellom maurerne (eller muslimer) og kristne i perioden kjent som La Reconquista fra det 8. århundre gjennom det 15. århundre.