Slik vurderes ferieboligmarkedet på Costa Blanca

Her er en Spania-kjenners vurdering.

Spaniaavisen

Publisert 18. januar 2012 18:55

COSTA BLANCA

Agnar D. Carlsen, daglig leder i Norsk Megling AS, har delt sine vurderinger med Aftenposten. Her konstaterer han at nordmenn handler likt – som før finanskrisen.

– Det er gjerne en leilighet med to soverom med gangavstand til sjøen og alle fasiliteter på Costa del Sol og Costa Blanca som står øverst på ønskelisten, sier Agnar D. Carlsen, daglig leder i Norsk Megling.

Slik vurderer Carlsen boligmarkedet på Costa Blanca sør:
Her har prisene falt mye, ca. 20-40 prosent siden 2007. Her er det gjerne to typer selgere: banker som har overtatt eiendommer på grunn av misligholdte lån i nybyggprosjekter og private selgere som må kvitte seg med eiendommer fordi den økonomiske situasjonen har redusert prisforventningene med i snitt 30 prosent siden 2007.

Her finner du over 30 boliger til salgs på Costa Blanca

Boligene med størst prisfall er gjerne eiendommer med dårlig og usentral beliggenhet.

Costa Blanca nord:
Prisene har falt med 20-30 prosent siden 2007, men meglerne merker nå utflating og forsiktig oppgang i gode veletablerte områder. I områder som Albir, Alfaz og Altea merker de at det er færre gode eiendommer til salgs.

Fortsatt kjøpers marked, men mange kjøpere, spesielt fra Russland, kjøper de beste objektene til høye priser, sier Carlsen til Aftenposten.