Slik skal tyvseere miste TV-kanaler

Velger å kode TV-signalene og bytte dekodere.

Terje Aspdahl

Publisert 25. mars 2010 18:06

TORREVIEJA

Snart kan man ikke lenger ta ned TV-signalene til AstroSat uten å være abonnent. Firmaet gjør nødvendige oppdateringer – og skifter navn til Scan Sat.

Daglig leder i Scan Sat, Kjetil Hovland, er klar over at mange stjeler de nåværende ukodede signalene fra AstroSat. Dette blir det slutt på når nytt utstyr er på plass.

Les også: Solgte TV-kort til nordmenn – fikk 50.000 kroner i bot

– Å måtte kode signalene er en fordel for oss, selv om det vil koste opp mot 150 000 €. Vi vet at mange tar ned signalene våre uten å være abonnenter. Det blir det ikke lenger mulighet for etter omleggingen. Vi vil få en mye større kontroll, forklarer Hovland til Vikingposten.

AstroSat formidler blant annet skandinaviske TV-signaler, og har mange skandinaviske kunder på Costa Blanca. De har nå byttet navn og fått nye investorer.

Les også: Vil begrense alkoholreklamen på TV

– Det er ingen stor dramatikk i dette. Vi er pålagt av spanske myndigheter å kode signalene våre. Dette innebærer en stor investering, og våre tidligere eiere var ikke interessert å investere de nødvendige midlene. Derfor har jeg fått nye investorer, og skiftet navn. I navneskiftet ligger det også i kortene at vi vil satse på flere områder, sier Hovland.

Scan Sat vil bytte ut dekoderne hos sine kunder fra mai. Dette må gjøres før man kan begynne å kode sendingene.

– Vi vil informere våre kunder om utskiftingene på vår reklamekanal. Selve kodingen av sendingene vil vi først sette i gang når alle har fått ny dekoder, sier han.