Slik skal man begrense flom-skadene på Orihuela Costa

Ordfører Ángel Noguera i Orihuela kommune har presentert et prosjekt som vil løse problemene med de historiske flommene i Orihuela Costa som oppstår i perioder med kraftige regnbyger.

Terje Aspdahl

Publisert 27. februar 2021 15:22

ORIHUELA COSTA

Prosjektet er delt inn i fire faser. Den første fasen har et budsjett på 1,5 millioner euro. Anbudene er nå vurdert og arbeidene starter opp til sommeren.

Målet er å fange opp vannet på veiene Avenida de Las Palmeras og Calle del Carmen gjennom to støpte rør med en lengde på ni og seks meter. 

Regnvannet skal «styres» ned i en tank på 9,5 × 25 meter under promenaden i utkanten av sandstranden. Når tanken når sin maksimale kapasitet vil vannet renne over på en kontrollert måte og på sandstranden. 

For å redusere forringelsen av stranden vil det bli plassert en steinbryter som skal dekkes med sand. Til slutt vil sanden bli avsatt på moloen og stranden vil få tilbake sitt vanlige utseende.

Noguera forklarte at samme tiltak også vil bli benyttet til ombygging av de andre berørte områdene. Spesielt på promenaden som vil bli renovert fra Avenida de la Playa til Calle Colón.

Når den første fasen er fullført planlegges ytterligere tre faser. Da med installasjon av vannsamlere i Calle San Antonio og Doctor Marañón samt utførelse av en lagune i et grøntområde ved siden av Calle del Rocío på 22.500 m2 og mellom gatene Alhambra og Unamuno på 1000 m2.

Vannet fra veiene skal renses og styres primært til grøntområdene. Utenom regnperiodene vil disse områdene benyttes til avslapping, fritidsaktiviteter og rekreasjon til glede for beboere og besøkende.