Slik skal krisemillionene brukes i Torrevieja

Får 16,6 millioner euro fra sentrale myndigheter i krisepakke.

Spaniaavisen

Publisert 3. januar 2009 10:38

TORREVIEJA

Torrevieja har nå mottatt hjelpepakken fra sentrale myndigheter som skal øke arbeidsintensive prosjekter og stimulere til økonomisk vekst.
Ordfører Pedro Hernández Mateo vil bruke 16,6 millioner euro – nesten 160 millioner norske kroner – på sju forhåndsbestemte prosjekter i Torrevieja.

Det ligger en rekke føringer ved bruk av midlene, blant annet at det første delprosjektet må starte i første kvartal av 2009 og ferdigstilles i løpet av de første tre månedene av 2010. Finansieringen må skje innenfor et år, og ikke overstige fem millioner euro.

Les også: Tar i bruk pesetas igjen

I følge ordføreren vil det første delprosjektet være byggingen av et nytt rådhus på Plaza Gaspar Perelló på La Mata. Det vil koste 3.335.310 euro. Bygget vil bli på 1825 kvadratmeter. Byggeperioden blir på omtrent 12 måneder og hensikten med bygget er å effektivisere servicen og bli mer tilgjengelig for publikum.

Sportsarenaene som Spaniaavisen tidligere har skrevet om, ligger også innenfor disse 16,6 millioner euroene. I dette utkastet blir den totale summen for de mange nye sportsarenaene med tilliggende fasiliteter nesten 7 millioner euro.

Les også: For mange utlendinger på dagpenger

Enda er det penger igjen til å forbedre veier og gatebelysning i byen. Urbanisasjonen Cabo Cervera vil få på plass en rekke nye gatelys til en verdi av 463.246 euro. Dagens lys er gamle og tilfredsstiller ikke lenger EUs standard. Nytt dekke i Calle Caballero de Rodas, som er en av hovedfartsårene gjennom byen, vil koste 3.558.415 euro. Prosjektet vil inneholde både nytt dekke på gaten, nye fortauer og ny belysning. 

Endelig vil 109.142 euro finansiere et nytt offentlig rekreasjonsområde med mange tilbud for barn og voksne, og skal realiseres i nærheten av gravlunden på La Mata. Det er et ønske fra myndighetene at dette nye tilskuddet vil øke interessen for naturparken rundt saltsjøene.