Slik sikrer du deg ved kjøp av Syden-bolig

Etter mange konkurser i byggebransjen i Spania det siste året, er det viktig å vite hva man som kjøper kan gjøre for å sikre seg.   

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2010 08:10

TORREVIEJA

På grunn av krisen i byggebransjen ser vi for tiden mange tilfeller av konkurser eller at byggherren ikke sluttfører prosjektet som er påbegynt. 

– Kjøper man en eiendom som er under bygging, ber utbyggeren om mange penger på forhånd. Det avtales innbetalinger når kontrakten undertegnes og mens byggingen foregår. Beløpet kjøperen innbetaler bør ha en bankgaranti eller forsikringsavtale. Det er byggherren som skal sørge for dette, forteller advokat Silvia Jiménez Flores til Vikingposten BOLIG.

Les også: Kjøp deg fri fra boligsvindel

Loven pålegger utbygger til å forplikte seg til å sørge for at det blir søkt om bankgaranti eller forsikringskontrakt.

– På den andre siden innebærer dette at utbyggeren må deponere innbetalt beløp på en konto som kun er reservert til byggingen av eiendommen. Dette sikrer at pengene ikke kan benyttes til andre formål og at kjøperen kan få tilbake sine innbetalte beløp hvis byggingen stopper opp eller ikke blir ferdigstilt innen avtalt frist, påpeker Jiménez ved Euro Abogados.

Les også: Boligsvindelmistenkt sultestreiker

Det finnes utallige eksempler på at man tar et håndtrykk eller et muntlig utsagn for god nok sikkerhet. Historien viser at dette neppe er nok.
Ved å følge advokatkontorets råd, er du ett skritt nærmere en trygg handel. Ved å bruke en advokat til å inngå kontrakt om kjøp av hus under bygging er du helt sikker. Det kan lønne seg i lengden.

Sjekk boliger til leie her