Slik omgår man kystloven i Torrevieja

Flytter kioskene vekk fra stranden.

Spaniaavisen

Publisert 4. mai 2014 04:17

TORREVIEJA

Uten å forklare hvorfor Torrevieja har vært uten strandkiosker i påskeuken, lyser kommunen nå ut konsesjonene på nytt.

De 13 kioskene får konsesjon fra 2014 til 2017 med mulighet til åtte års forlengelse. Byråd med ansvar for strendene Francisco Moreno opplyste i en pressemelding i helgen at det er ti dagers frist for å søke.

På La Mata-starnden har flere drivere av chiringuitosene (strandkiosk) flyttet hele kiosken fra stranden og opp på strandpromenaden. På den måten omgår de den nye kystloven (Ley de la Costa) som gjelder for hele Valenciareigionen.

– Vi har bedre betingelser på alle måter ved å flytte hele serveringensstedet opp til promenaden. Her er det Torrevieja kommune sine regler som gjelder. Det innbærer både at det er billigere og vi kan ha servering hele året. På stranden må kiosken fjernes senest i oktober, sier innehaver av en av strandbarnene langs La Mata. Hun vil være anonym.

– Kundene våre gir også utrykk for at de synes det er bedre å sitte her oppe enn nede på stranden. Ikke minst på grunn av hygienen og man vil slippe unna sanden mens man spiser.

For andre år på rad var også strendene i Torrevieja uten badevakter også denne påsken. De kommer ikke på plass før i juni.

Heller ikke dette hadde byråd Moreno noen god forklaring på.