Slik lurer spanske restauranter mer penger ut av deg

Forbrukerorganisasjon avslører triksene.

Spaniaavisen

Publisert 15. september 2015 05:57

MADRID

Skjult merverdiavgift og kostnader for bruk av bestikk har blitt avslørt som noen hemmelige triks som brukes av restauranter for å lure mer penger ut av sine kunder, ifølge den spanske forbrukerorganisasjonen Facua.

Forbrukerorganisasjonen mener dette strider mot spansk lov.

En restaurant har blitt anklaget av Facua for å bryte spansk lov ved å belaste kundene for bruk av bestikk. Facua advarer nå restaurantkunder via blogginnlegg lansert av «BaresParaNoVolver» eller «BarsNotToReturnTo».

Det synes rimelig for restaurantbesøkende å forvente at matlaging er inkludert i menyprisen, men en spansk restaurant ble avslørt av Facua med å belaste 30 cents ekstra for godt stekt kjøtt.

Les også: Ny studie bekrefter helsegevinst ved middelhavsdietten

Brød som blir tilbudt før den bestilte menyen serveres, oppfattes ofte som gratis snack, men her blir ofte mange lurt ved at det blir lagt til den totale regningen.

Forbrukerorganisasjonen har også oppdaget i sin undersøkelse at enkelte restauranter tar betaling for isbiter i drinkene, det samme gjelder for vann fra springen som i utgangspunktet skal være gratis.

Også bruk av såpe og papirhåndklær på toalettet har blitt lagt til den totale restaurantregningen.

På mange menyer står prisene uten moms. At den blir lagt til regningen står med små bokstaver nederst på selve menyen: IVA no incluido.