Slik kom Petter seg rett på nett i Spania

59,1 prosent av spanske husholdninger har tilgang til internett. Petter Tomren kan sitte i sola og surfe.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2010 16:29

COSTA BLANCA

Mens 99,9 prosent av norske husholdninger har bredbånd, ligger Spania langt etter. Av totalen på 59 prosent som har nettilgang, har 57,4 prosent bredbånd. Dette er 900.000 flere enn for ett år siden. Dekningen varierer fra region til region. Catalonia og Madrid nærmer seg 70 prosent dekning.

De fleste, 72 prosent, har tilknytning til internett gjennom en bærbar pc. Dernest kommer netbook (de små pc-ene) med 61,1 prosent, og mobiltelefoner med 25,4 prosent. Nyere tilknytningsmuligheter, som PDA, TV og spillkonsoller øker, men foreløpig utgjør disse en liten andel av internettbrukere. Mobilt bredbånd har vært i sterkest økning de siste månedene.

Les også: Slik får du internett i Spania

Petter Tomren, som bor halve året i Spania, har valgt bredbånd via radiolink. På den måten slipper han altså utgiftene til en fast telefonlinje i huset.

– Vi har tatt med oss IP-telefon fra Norge. Det vi trengte var en internettlinje som ga oss nok til å lese mail, aviser og bruke nettbank. I tillegg til ringingen. Vi har i dag 1 Mb linje. Det går an, men hvis vi skal ringe, må vi lukke alle andre program som er knyttet til nettet, forteller Petter Tomren til Vikingposten BOLIG.

Sjekk langtidsvarselet for ditt sted i Spania her

Han valgte en engelsk leverandør etter å ha snakket med venner som hadde forskjellige løsninger her nede. Det avgjørende i valget var prisen, servicen og oppfølgingen etterpå.

– For oss som bor her nede bare halve året, er prisen viktig. Internett må betales uansett om vi er her eller ikke. Vi kan fint leve med en pris på 15 euro per måned. Skal vi opp i 2 Mb må vi nok opp i 20 euro. Det går også an å leve med, mener Tomren.

Han er avhengig av nettilgang for å holde kontakt med familien i Norge. Dessuten synes han det er greit å holde oversikt over sine bankkonti og betale regninger over nett.

Leiebil i Spania – på fastlandet og øyene? Gratis servicetelefon fra utlandet, laveste prisgaranti og ingen endrings- eller avbestillingsavgift. Slå den!

Sannsynligvis representerer Petter Tomren gjennomsnittet av hva nordmenn benytter internett til når de er i Spania.

– Jeg kan ikke se for meg at behovet kommer til å bli forandret i framtiden. Jeg kommer heller ikke til å bytte leverandør. Andre leverer de samme tjenestene som de jeg har valgt, men så langt har jeg ikke sett andre med så lave priser, sier Petter Tomren.